pátek 20. září 2013

Deník - Peru-Bolívie-Chile 2013 - 21.8.2013 - Den 13 - Cesta do Sucre

Dnešek je ve znamení dlouhého přesunu z La Pazu do Sucre, koloniálního skvostu Bolívie. Z hotelu jsme po osmé hodině vyjeli taxíkama na místní autobusové nádraží kde na nás čekal soukromý lůžkový autobus. Vyjeli jsme okolo deváté hodiny a minimálně hodinu se vymotávali z La Pazu. Kromě pár budov v centru města fakt ošklivý město. Tak jako v Peru, všude neomítnuté zděné budovy které mají kostru domu betonovou. Autobus pohodlný, a místa ažaž.

Na venkově to vypadá také stejně jako v Peru. Většina obydlí je postavena z nepálených cihel - mají šedou barvu. Je to udělané ze směsi trusu, slámy a země.  Udělá se z toho cihla a pak se to nechá na slunci vyschnout a jde se stavět.

Bolivijské altipláno

Projíždíme celkem nehostinnou krajinou, vyprahlá zem a občas nějaké malé keříky. Většina půdy je neobdělávaná. V povzdálí jsou buďto kopce a nebo hory. Máme půl sedmé a my jsme stále ještě na cestě. Do Sucre je to něco okolo 500ti kilometrů ale jede se pořád alespoň odpoledne z kopce a do kopce, všude samá zatáčka. Brzdy pěkně smrdí tak snad to přežijou a my s nimi.

Typické bolivijské vesnické obydlí


Nakonec jsme jeli do Sucre přes Potosí takze 700 km, prý ta druhá kratší cesta má nějaký problém. Pořád do kopce a z kopce, samé serpentýny. Do hotelu Recoleta Sur **** jsme dorazili před jedenáctou hodinou večer hladový jak blázen.

Žádné komentáře:

Okomentovat