středa 18. září 2013

Deník - Peru-Bolívie-Chile 2013 - 19.8.2013 - Den 11 - La Paz

Dneska jsme odjížděli po osmé hodině z hotelu. Byl přistaven dědeček autobus tak snad to dopadne dobře. První zastávka byla ještě v Copacabaně na zdejší katedrálu. Nyní to máme 150 km do La Paz, cesta prý na 4 hodiny...

Katedrála v Copacabaně

Dojeli jsme do San Pedro de Tiquina na břehu Titicaca, kde se potřebujeme přes úžinu jezera dostat na druhý břeh do San Pablo tiquina. Je to tak 300 metrů ale jelikož tu nemají most, tak z bezpečnostních důvodů jde autobus na vor a my všichni plujeme člunem. Prezident Bolívie chtěl na stavbu mostu dát peníze ale vypukla stávka, že by lidi přišli o práci. Máme 10 hodin a 100 km do La Pazu. Loučíme se s jezerem Titicaca.

převoz minibusu přes úžinu na jezeře Titicaca na voru

Po poledni vjíždíme do La Pazu. La Paz leží v nadmořské výšce 3200 - 4000 metrů nad mořem. Je to v takové dolině. Nahoře bydlí ti nejchudší a podmínky tam mají dost hrozivé. Dole pak je business centrum a bydlí tam ti nejbohatší. Město je ale dost ošklivý. Bydlíme kousek od historického centra. Hotel Sagarnaga je nic moc ale zde asi jeden z těch lepších. Zašli jsme na bufetový oběd, stálo to 80 boliviánů což je ve zdejších poměrech opravdu moc. Ale Lama Kebab byl úžasnej, k tomu zeleninový bufet. Hezky jsme se tam přejedli.

La Paz

La Paz toho moc historického nemá. Zašli jsme na náměstí s prezidentským palácem, přijímali tam akorát nějakou delegaci takže tam vojáci meli nějaké představení, celkem hezké. Pak jsme prošli jednou hezkou uličkou a procházeli tržišti. To bylo asi tak vše. Večer jsme si osladili v hezké kavárně a přípravu na zítřejší cestu smrti jsme zakončili na hotelu nad lahví Pisca.


Žádné komentáře:

Okomentovat