úterý 17. září 2013

Deník - Peru-Bolívie-Chile 2013 - 18.8.2013 - Den 10 - Isla del Sol

Dneska jsme vyrazili na jeden z ostrovů na jezeře Titicaca a to sluneční ostrov neboli Isla del Sol, který byl pro Inky velmi posvátným místem jelikož zde uctívali a dávali obětiny slunci.

Lodí je to asi 20 km z Copacabany. Vyjíždět se mělo v osm ale lod nepřijela, takže před devátou dorazila náhradní. Za 2 hodiny jsme dorazili na severní konec ostrova, jelo to fakt pomalu i když to smažil na oba motory. Pak jsme zaplatili vstupné a našli průvodce s kterým jsme vylezli na kopec k jedný Incký památce. Pak se lidi rozdělili, někteří šli zpátky do člunu, který je převezl na jižní konec ostrova a zbytek čekala krásná 10 km procházka po hřebenech ostrova až na jižní konec ostrova. Byly zde úchvatné výhledy, krásný ostrov, blankytně modrá voda jezera Titicaca, v dáli hory se zasněženými vrcholky.

Isla del Sol a jezero Titicaca aaaa Já ;-)

Na ostrově žije kolem 4000 lidí, jediná doprava je tu pěšky a nebo pomáhají oslové. Drsný život. Turistů tu moc také není, v sezóně okolo 4000 (to je na machu Pichu za den) za měsíc. A na túru skrz celý ostrov se vidá jen někdo.

Každopádně ta procházka byla nádherná a na konci jsme měli objednáno menu se pstruhem. Na krásné terase s výhledem na Titicaca a další ostrov Isla del Luna neboli ostrov měsíce jsme dostali opravdovou dobrotu. A cena byla 30 boliviánů, na to jak to bylo dobrý a že jsme byli na ostrově, je ta cena včetně super polévky myslím že super.

Na tu 10 km túru jsme vyrazili v jednu a dorazili po půl páté. Z ostrova vyjíždíme po půl šesté a okolo půl sedmé si vychutnáváme západ slunce na jezeru Titicaca.

Západ slunce na jezeře Titicaca

Pak už jen následovala večerní prohlídka města kde jsem musel koupit prstový hračky. Doufám že se to neteři Karolínce bude líbit. Prodávají to tu po dvou boliviánech neboli 6 korun.

Žádné komentáře:

Okomentovat