pondělí 10. listopadu 2014

Deník - Nepál - Tibet 2014 - 5.10.2014 - Den 02 - Přílet do Nepálu

Několik hodin se zde na tranzitu řeší zavazadla. Nakonec si musíme na všechna příruční zavazadla nalepit tagy, kam na kontrole dají razítko. Tomu říkám umělá zaměstnanost. Odevzdali jsme také tagy k našim zavazadlům, podle nich šli naše zavazadla hledat…

Po téměř 4 hodinách čekání nám nakonec skoro ještě vynadali, že teď máme spěchat, pán z transit desku chce jít už domů. Vydali nám konečně letenky do Káthmándú, let SG-45 se Spice Jet. Vrací nám pasy a dává nové tagy, které dali na naše zavazadla, projdeme security kontrolou, kde je pán, co dává pouze razítka na zavazadla. Máme 15:00 a čekáme na boarding. Odlet je plánovaný na 15:50, letíme nakonec okolo 16:30.

Do Káthmándú jsme dorazili okolo 18:30, po nezbytných kontrolách jsme na počkání dostali vízum – za 25 USD, 2 vyplněné papíry a foto, které se musí odevzdat. Následovala krátká cesta do hotelu Thasi Dhargey Inn. Na zdejší podmínky hodně slušné bydlení.

Platí se tu Nepálskými rupiemi, 1 USD = 96 rupií, za 1 Kč dostanete téměř 5 rupií.

Seznámení z Káthmándú jsme v pár lidech udělali v baru Tom & Jerry, baru kde se hodně scházejí Češi, my ale takové štěstí neměli. Na hotelu jsme okolo 1:30. Vypadá to tu, z pohledu cen, celkem dobře. Večeře stojí 295 rupií, ale ty nudle nic moc. Příště bude lepší zkusit polévku.

Káthmándú mi trochu připomnělo La Paz, jelikož jsou tu natažené všude elektrické dráty a ty baráky vypadají dosti nevzhledně. Prostě taková díra s 3 miliony obyvatel.

Představil se nám také náš nepálský průvodce pro Káthmándú na 2 dny, v překladu se jmenuje osvětlený měsíc, což nám 2x zopakoval, tak uvidíme, jestli bude také osvícený…


Ubytování – Káthmándú, Thasi Dhargey

Žádné komentáře:

Okomentovat