neděle 16. listopadu 2014

Deník - Nepál - Tibet 2014 - 11.10.2014 - Den 08 - Langtang trek - Den 5

Noc byla těžká, zima velká ale zvykáme si. V pokoji tak okolo nuly, venku -7 °C, v noci příliš nešlo spát, pokračovala výšková nemoc, takže v noci srdíčko bušelo jako šílené.
Vstáváme v 4:45, po páté jsme vycházeli 200 výškových metrů na kopec, abychom viděli svítání. Na kopci jsme byli tak akorát, sledujeme jsme jak první paprsky slunce osvětlují ty nejvyšší hory – včetně Manáslu. Zíráme na tyto hory, zleva – Annapurna range – Manaslu – Ganeshima – Tibetské hory – Langtang.

Po snídani okolo deváté vycházíme, čeká nás pouze sestup do 3300 m.n.m. Dost se flákáme, není totiž kam spěchat.

Venda na horách

Po desáté hodině přicházíme na krásné místo se stúpou, kde je nádherný výhled na Annapurny, Manáslu atd.

naši nosiči, v pozadí hora Langtang

Hodinu se válíme a užíváme si ty překrásné výhledy. Ostatně kromě prvního dne kdy chvíli pršelo jsme počasí měli nádherné, takže bylo každý den mnoho věcí čím se kochat.

stúpa, v pozadí Manáslu

V půl třetí docházíme do Chandanbari, kde máme hotel Red Panda. Opravdu krásné bydlení, mají tu i teplou sprchu a krásnou restauraci. Takže se tu válíme v restauraci u kamen.
Večer popíjíme u kamen a jelikož se zítra rozloučíme s tímto trekem, dáváme něco nosičům – 50 USD každému, byli velmi rádi. Náš nosič Basanta velmi velmi rád, navíc je to fakt prima chlapík J. Asalovi jsme dali každý 10 USD, takže dostal dohromady 60 USD. Objednali jsme nosičům i sobě místní alkoholický nápoj – rakši, takže rozloučení velmi příjemné i když rakši žádné úžasné pití není, je to asi jen o zvyku...


Shrnutí dne treku
Délka dnešní cesty – odhadem 10 km
Převýšení – z 4610 m.n.m. do 3330 m.n.m
Sestoupáno – okolo 1300 m
Ubytování – Chandanbari, 3330 m.n.m., Hotel Red Panda
Na cestě – 5,5 hodiny

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat