středa 6. dubna 2016

Deník - Kuba na kolech 2016 - 06.04.2016 - Den 12 - Cesta do Santiaga de Cuba

Dnes byl v plánu přejezd na kolech po legendární horské silnici La Farola vedoucí z Baracoa na jižní pobřeží k Santiagu. Prší ale celou noc a ráno také, takže z toho nic není a jedeme to celé autem. Ta cesta tím horským pralesem je naprosto ohromující i takto když prší a není toho moc vidět. Musí to být na kole strašná dřina ale také nezapomenutelný zážitek. Velká velká škoda, takhle v pralese a nějakých 20 nebo 30 km do kopce ;-).


tak v tomto pralese vede La Farola

Dojeli jsme do Guantanama, od kterého je 30 km daleko známá námořní základna. Američani si to tu pronajali na 99 let, v době kdy se kubánci a američani hodně kamarádili (tzn. před Castrovou revolucí), a pak dokonce nějak ukecali Kubánce na dobu neurčitou, nájem je 2000 USD ročně. Kubánci to samozřejmě dost nelibě nesou.

Na tomto jižním pobřeží je mnohem tepleji, než bylo na severním. Po šesti a půl hodinách dojíždíme do Santiaga. Hotel, či taková větší casa pro nás všechny, je opravdu suprová, kromě toho že pokoje nemají okna ven ale jen do chodby. Ale fakt si není nač stěžovat. Paráda.

Vytahujeme kola a jedeme se podívat na baziliku El Cobre, která je nejsvatějším místem pro každého Kubánce. Říká se, že každý Kubánec by měl toto místo alespoň jednou v životě navštívit.


bazilika El Cobre

Je teda opravdu krásná, škoda že jsme přijeli, až v šest kdy se bazilika zavírá a bohoslužba právě končila.


bazilika El Cobre

Vracíme se do Santiaga, máme najeto 40 km na kole. Samozřejmě opět za tmy.

Ubytování: Santiago de Cuba, hotel confort
Vzdálenost: 160 km autem, 40 km na kole
Fotogalerie: https://goo.gl/photos/AJtb9ErDcCxaysaP7

Žádné komentáře:

Okomentovat