neděle 3. dubna 2016

Deník - Kuba na kolech 2016 - 03.04.2016 - Den 09 - Národní park Alejandra Humboldta

Ráno snídaně, po delší době zas pozitivní bod.

Vyrážíme na kolech do nedalekého Humboldtova národního parku. Poslední deštný prales v Karibiku. Vstupné 10 CUC, když si vezmete průvodce, což je tu povinné zdá se. Toho jsme dostali suprového. Fakt měl super přehled a věděl spousty zajímavých věcí. Procházíme se parkem, je to krásný, ale úplně nejvíc bylo koupání se v řece s průzračnou vodou, to byla parádička. Navíc nám ukázal nejmenší žábu na světě, jestli měla 1 cm tak to bylo moc.


výhled na záliv z Národního parku Alejandra Humboldta

Po obědě vyrážíme směr Baracoa na kolech. Silnice je tady naprosto šílená. Cestou zastavujeme u moře, které tu je naprosto skvostné. Úžasná koupačka.


krásné moře na cestě do Baracoa, hřích se nevykoupat…

Pak pokračujeme do Baracoa. Ubytovaní jsme v case, i když ne v tom krásném koloniálním stylu. Za to však s výhledem na moře a promenádu, na které se dneska koná karneval. Tam teprve člověk vidí na vlastní oči, jak se Kubánci baví třeba v rytmech salsy.


kolotoče na karnevalu v Baracoa

Mimochodem Baracoa byla politickým centrem Kuby, než se to přestěhovalo do Santiaga a na konec do Havany.

Doprava na východě Kuby
Východ Kuby je nejchudší a podle toho se také odvíjí doprava. Jedním slovem, naprosto šílená. Buďto tu jezděj povozy za koňmi, to hlavně v městech, taková městská hromadná doprava. Nebo mezi městy tu jezděj různě upravené náklaďáky, na korbách seďej nebo stojí lidi a jedou si tou šíleně rozmlácenou silnicí.

Ani na kolech se po té šílené cestě nedá jezdit, maximálně tak 10-15 km/h.

Teď jsme na úplném východě země, sem moc turistů asi zatím nezavítalo, a silnice jsou tady ty nejhorší.

Ubytování: Barakoa, casa
Vzdálenost: 42 Km ma kolech
Fotogalerie: https://goo.gl/photos/AJtb9ErDcCxaysaP7

Žádné komentáře:

Okomentovat