úterý 5. dubna 2016

Deník - Kuba na kolech 2016 - 05.04.2016 - Den 11 - Boca de Yumurí

Dneska je v plánu dojet do Boca de Yumurí na kolech a trochu se tam podívat do kaňonu a vykoupat v řece.


moře u Baracoa

Máme to nějakých 30 km. Ale kousek, asi 4 km před Yumurí je krásné koupání s restaurací. Jsou tam pláže s černým pískem, velmi zajímavé, doporučuji. Navíc jsou vlastníci restaurace rybáři takže nam uklohnili pár ryb a nacpali jsme se až k prasknutí.


ano, velké prádlo…

No tím pádem ale do Boca de Yumurí dojíždíme až v půl druhé.


pláž u Boca de Yumurí

Na kole z Baracoa s námi jede také průvodce, podle Manuela ho potřebujeme. Ale byl nám úplně naprd. V Boca de Yumurí je nutno asi 200m na loďce přeplout řeku Yumurí a pak už je člověk v kaňonu. Řeka, která tam protéká, je krásně čistá a je tu krásné koupání. Bohužel proto jsme se nestihli projít kaňonem, velká škoda a rozhodně to doporučuji. Procházka by měla být okolo 4km až by se došlo do městečka.

Vracíme se na kole do Baracoa. Včera před casa de la trova jsme se seznámili s Babo a ten nám na dnešek na sedmou domluvil učitele salsy.

Jdeme teda do casa de la cultura, kde probíhají právě i třeba hodiny tance a mě s Dominikou a Markétou za 10 CUC na osobu, učí dva skvělí učitelé. Za hodinu a kousek už děláme dva kroky a dva typy otoček, dost slušný pokrok. Alespoň pro mě.

Na večeři jdeme do restaurace El cubano, opět na doporučení od Babo, který je z Havany a možná od nás odkoupí kola, která si prohlížel. Ale ceny 100 - 150 CUC se mu asi zdají dost. Restaurace opět super, dali jsme si místní regionální specialitu - rybu na kokosové omáčce a bylo to naprosto super. Navíc tu míchá skvělé mojito, takže si bereme mojito s sebou do kelímku od vody, majitel restaurace to ještě neviděl, tak si nás fotí.

Večer zakončujeme u casa de la trova, holky zkoušejí s Kubáncema salsu a jde jim to. A nakonec končíme na místní diskotéce...

Ubytování: Barakoa, casa Fernando y Natasha
Vzdálenost: 58 km na kolech
Fotogalerie: https://goo.gl/photos/AJtb9ErDcCxaysaP7

Žádné komentáře:

Okomentovat