neděle 25. ledna 2015

Deník - Mexiko 2014 - 31.12.2014 - Den 22 - Odlet do ČR

Tak v noci se v motelu úplně dobře nespalo, pořád tam někdo jezdil okolo auty. K tomu ta postel byla dost tvrdá a možná už jsme také nemohli dospat odjezdu. Masku, kterou převážím, jsem zabalil do černého igelitu a oblepil novinami. Nakonec to ponesu sebou do letadla, takže pokud to přivezu až do Prahy, tak to bude trochu zázrak, ale věřím si.

Před půl desátou ráno odjíždíme a před desátou jsme v autopůjčovně Sixt u letiště a vracíme auto. Naštěstí auto převzali v pohodě a nedělali žádné problémy, takže půjčovné na nějakých 20 dní vyšlo celkově na nějakých 18000 Kč (při kurzu českých korun k dolaru 22,5 Kč). Z půjčovny nás odvezli na letiště a tam od deseti čekáme na letadlo, které odlétá v 13:38.

Při odbavení a kontrolách u gate se snažím tu masku tak trochu maskovat za své tělo a prošel jsem s tím až do letadla úplně v pohodě. Letíme s Delta Airlines z Cancunu do Minneapolis, let KL7845. Plánovaný přílet je v 17:45. Nakonec jsme i pri zpoždění na odletu dosedli na čas.

Zde v americe je specialita, že si člověk musí i při přestupu dojít k zavazadlovému pásu a svoje zavazadlo si vzít a odnést ho k takové přepážce a tam ho odevzdat. Navíc mohou být pohovory na imigračním atd. a na přestup máme pouze hodinu a půl.

Takže procházíme imigračním, před kterým musíme vyplnit ještě papír k celní deklaraci, dáváme otisky prstů, ale žádný pohovor se tam nekoná. Pak jsme si vyzvedli kufr na páse a pronesli to přes celnici, naštěstí se nám v tom hrabat nechtěli. Pak za rohem jsme hodili na pás velké zavazadlo a pokračovali do odletové haly. Zde jsme prošli security kontrolou, tam si chvíli na rentgenu tu masku prohlíželi, ale pak ji pustili. No a u gate jsem ji zas schoval tak trochu za sebe a byla v letadle.

Pokračujeme Delta Airlines do Amsterodamu, let KL6058, odlet v 19:16, plánovaný přílet je v 10:35.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat