středa 9. května 2012

Deník - USA 2012 - 22.4.2012 - Den 11 - New York


Máme tu neděli a dnes je v plánu pouze jedno místo a to Coney Island a New York aquarium. Od rána prší. Jedeme metrem přes celý Manhattan a Brooklyn.

Jeli jsme přes hodinu metrem ale pršet nepřestalo, takže venkovní expozice jsou zavřené a z Atlantiku a krásné promenády nebude také nic. Zavřený je také aqua theater kde mělo být show s Sea Lions – lvouny. Měli jsme to i s 4D divadlem ale dávali takovou animovanou blbinu, takže ani to vrnění křesla, ani to stříkání vody a vítr mě v kině moc nepobavil.

Mořský koník v New York aquarium

Nakonec jsme opět viděli žraloky, krásné mořské koníky, tučňáky, mrože a spousty dalšího.


Mrož v New York aquarium

Nuda byla velká a na programu pro případ deště už jsme nic neměli. Tak jsme se sebrali a jeli na druhej konec města do Queensu, do Flushing Medow v Corona parku. Je tam obrovská zeměkoule na počest světové výstavy, které se zde dvě konaly. Také je tu známý tenisový dvorec kde se hraje US Open.
Globe ve Flushing Medow

Ještě sjedeme na Macy’s jestli nemají něco nového, ale v tomhle uplakaném dnu nás ani nákupní horečka nechytla. Jdeme si spravit chuť do restaurace Smith, kousek od našeho hotelu, roh 44th a 8 Avenue. Ten můj Blueburger se smaženými cibulovými kroužky byl strašně dobrej. Jahodový milkshake taky ušel a nakonec ty hranolky, ty tu teda opravdu umí. No celkem tu necháváme za dva $ 60, jsme prostě na Manhattanu J
Papání v SMITH'S BAR Restauraci

Ještě poznámku k účtům jaké dostanete v restauracích. Applebees nám rovnou na účet naúčtovali 15% navrch jako spropitné, mimochodem daň není součástí ceny na menu. Ve Smith to sice přímo na celkovou sumu neúčtují, ale za to Vám na účet dopíší, kolik máte dát dýško, pokud chcete dát malé, dobré a nebo velké spropitné. Velké spropitné tam udávali $9,9 pro náš účet, tak co jsme měli dělat když to bylo tak strašně dobrý J.

Jelikož dneska je to poslední noc v našem hotelu, neodpustím si pár poznámek. Hotel si je evidentně moc jistý svou obsazeností, jelikož ty pokoje nejsou fakt v dobrém stavu, v televizi fungoval jeden kanál, neuklízí se tam, cena je bez snídaně a vůbec. No není se co divit, 2 měsíce před příjezdem jsme rezervovali pokoj a měli pouze v naší kategorii 2 volné a to ten hotel má okolo 800 pokojů. Ale ta poloha je opravdu výjimečná a tak si i myslím že to stálo za to. A úplně mě dostalo že vybírají i za uschování zavazadel $2. Takže asi tak je na tom hotel Cartel na 43th street.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat