neděle 6. května 2012

Deník - USA 2012 - 19.4.2012 - Den 08 - New York



Tak dneska jsme si trochu pospali, když jsme šli spát před druhou hodinou. Snídani rešíme ve snidanovně naproti hotelu v Gourmet New York. New York snídaně je na mě fakt moc – vajíčka, slanina, šunka, pečený brambory a toustovej chleba k tomu. Tak tak se vyvalím ven, a valíme metrem E na stanici WTC. Dvojčata jsou bohužel pryř, ale už se staví WTC 1, ale je na tom ještě dost práce.


Jdeme po Wall Street, procházíme okolo Newyorské burzy, ve vedlejší ulici sídlo FEDu. Pak jdeme World Financial centrem k řece Hudson a procházíme Battery parkem až k přístavišti. Nastupujeme na přívoz na Staten Island, loď jede okolo sochy svobody.

 Socha svobody na Liberty Island

Na Sochu svobody se nepodíváme, jelikož tu několikahodinovou frontu fakt nemíníme stát, navíc je to fronta pouze na přívoz na ostrůvek kde socha svobody je, na sochu svodody se musí kupovat ještě spešl lístky, tak půl roku dopředu...

 
Manhattan, New York

Staten Island tak nějak okoukneme a v 14:00 jedeme zpátky. Pokračujeme po nábřeží k Seaportu a prohlížíme si Brooklynský most.

 
Brooklynský most, New York

Chceme projít Brooklynský most, takže musíme kus zpět do centra k nájezdu na most, jdeme okolo Woolworth building, City hall, budovy magistrátu atd. Na Brooklynském mostě se nám objevuje krásný výhled na Manhattan.

V Brooklynu nasedáme něco po 17té hodině na metro C, stanice High Street a jedeme na 50th Street, kde se nachází Rockefeller Centrum. Zde je vyhlídka Top of the Rock v 280 metrech. Úžasný pohled na Manhattan a hlavně zde vidíte krásně na Empire State Building. Máme přesné časování, jelikož chceme vidět New York jak za světla tak za tmy a tak příchod okolo 18:00 je akorát.

Pohled z Top of the Rock vyhlídky na Empire state building

Nakonec jsme odsud odcházeli až v 21:00, byla to paráda.

Pohled z Top of the Rock vyhlídky na Empire state building v noci

No a jelikož jsme se zase zasekli na Times Square, tak se jde spát až po půlnoci.

Times square, New York

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat