středa 2. května 2012

Deník - USA 2012 - 15.4.2012 - Den 04 - San Francisco


Tak máme tu další našlapaný den v San Franciscu. Kolem snídaně jsme jen proletěli, jelikož to je pořád to samé, no za ty prachy se asi nemáme čemu divit, hotel bych stejně doporučil, jelikož každý den nám tam uklízí a mění ručníky apod. Na Market Street sedneme do tramvaje a jedeme na Pier 43, kde je kromě ponorky také válečná loď Jeremiah O´Brien. Moc zajímavá prohlídka, hlavně mě udivuje ten motor a 2 metrové ojnice.

 Připraveni ke střelbě J, na Jeremiah O´Brien …

Pak zase sedneme do známé tramvaje F a zajedeme si koupit Kindle čtečku, sedneme do trolejbusu a jedeme až na konečnou – na Ocean Beach. Voda Tichého oceánu je fakt ledová, ale stejně si alespoň nohy musíme smočit.

 Kolpo Vás zdraví od Tichého oceánu J

Pak si prohlídneme Golden Gate park, ale nic zajímavé jsme tam nenašli a na návštěvu Botanické zahrady nějak není čas. Sedáme opět do trolejbusu č. 5 a jedeme až na Transbay Central Terminal, který je kousek od Ferry Building, odkud odjíždí v 17:15 ferry do Oaklandu, kam se chceme dojet podívat. Projíždíme pod Bay Bridge a pak do Oakland přístavu, kde si můžeme srovnat velikost naší lodi z právě přijíždějící obrovskou kontejnerovou nákladní lodí.

V Oakladnu nás toho moc nezaujalo, kromě hezké budovy na náměstí, velmi pravděpodobně radnice. Procházíme čínskou čtvrtí, kde civíme nevěřícně na křižovatku. Chodci zde mohou chodit i příčně přes křižovatku a je k tomu i speciální semafor.

V 19:10 sedneme na trajekt do San Francisca a vychutnáváme úžasný pohled na zapadající slunce nad přístavními jeřáby, jak nám říkala paní na cestě do Oaklandu, jsou to jak velcí velbloudi, možná na tom něco bude.

 Západ slunce v přístavu Alamedo u Oaklandu

Fotogalerie

https://picasaweb.google.com/2012_04_12-24_USA_SanFrancisco_LasVegas_NewYork

Žádné komentáře:

Okomentovat