úterý 8. května 2012

Deník - USA 2012 - 21.4.2012 - Den 10 - New York


Jelikož včera to moc nevyšlo, dnešek začínám Intrepid Sea & Airspace muzeem. Přilítl jsem tam před desátou hodinou, kdy se otvírá a byla tam fronta asi 150 lidí. Intrepid je letadlová loď a prakticky celé muzeum. Navíc tu mají ještě ponorku a pak také Concorde. Než jsem to celé prošel, byla jedna hodina odpoledne a rozdodně to stojí za to. Mají tu i takové zajímavosti jako např. Zvukový záznam z místnosti kde spalo 30 námořníků apod. J

 Můstek na letadlové lodi Intrepid

Jdeme k metru a jedeme do čtvrti Morningside heigts, kde projdeme Riverside church, Grant National monument, pak se také podíváme na nádvoří Columbia Univerzity. Končíme v Cathedral of St. John the Divine,  prý budoucí největší katedrála na světě, evidentně k dostavbě ještě něco chybí. I tak je délka hlavní lodi 160 metrů úctihodná.

Cathedral of St. John the Divine

Měli jsme štěstí, cestou k metru jsme narazili na kus zavřené Avenue, kde takto na víkend vzniklo tržiště. Koupil jsem tu zase pár věcí a navíc tu měli úžasněj špíz zabalený v placce. Škoda že chuť nejde vyfotit J.

Odtud jedeme k Empire State building, jelikož dneska je také celkem hezky. Je to neuvěřitelný ale dneska tu nejsou žádné fronty, takže v 17:30 neboli asi půl hodiny od vstupu do budovy, už jsme v 86tém patře na vyhlídce.

Pohled na Manhattan z Empire State Building

Čekáme zase i na noční pohled na New York, takže tu jsme asi do 21 hodiny.

Noční pohled na Manhattan z Empire State Building

Fotogalerie

https://picasaweb.google.com/2012_04_12-24_USA_SanFrancisco_LasVegas_NewYork

Žádné komentáře:

Okomentovat