neděle 9. prosince 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 24.11.2012 - Den 16 - Miami

Tak jsem poprvé spal v Hilton hotelu ale že bych z toho byl nějakej unešenej tak to teda ani náhodou. Spíše naopak, byl to asi ten nejhorší hotel ve kterým jsme tu spali. Jediný pozitivum je že v televizi měli celkem dost kanálů a že se nemusí dělat checkout, účet Vám v noci hodí pod dveře a kartu od pokoje hodíte do takovýho boxu na recepci a nebo necháte na pokoji. Pak jenom při odchodu zavoláte z pokoje a řeknete že se checkoutujete. Ale, na pokoji není lednička, což se mi v USA stalo snad poprvé, klimatizace umí jen chladit, naproti pokoji na chodbě byl mrazák na led, kterej nám řval do pokoje, byl to nejdražší hotel jaký jsme tu v USA měli a výhled jsme měli na střechu garáže. Za $150 za pokoj a noc se mi to zda ubohý. 

Downtown Miami

Pak jsem ale koukal na tripadvisor a ono se zdá že v Downtown Miami je to asi nejlevnější hotel, uffuff. Nespornou výhodu to mělo, před hotelem staví Metromover, který Vás po tom nejužším centru dopraví zadarmo. Tak jsme si ráno zabalili a vyrazili do města a to přímo do centra do Bayfront parku. Opravdu krásný místo, hezkej park, na jedný straně voda a na druhý nádherný mrakodrapy. Pak jsme se šli podívat do Bayside marketplace což je hned u toho a po chvíli chození jsme objevili Walt Disney store. Měli tam nějakou akci a nádherný plyšový a velký mickey mouse, tak jsme si dva odnesli. Šli jsme se s tím fotit do parku, takze na nás lidí koukali co to tam zase je za blázny. Takže zpátky do hotelu, nacpat mišáka do narvaného kufru a hurá na letiště. 

Blázen v parku...

Cesta na letiště je tu hodně jednoduchá. Mají tu tři linky Metromoveru a všechny jedou na Government station, kde je přestup na Metrorail. Ten Vás doveze až na letiště. Jen je nutný vědět že po stejných kolejích jezdí dvě linky, zelená která na letiště nejede a oranžová která tam jede. Označeny to mají fakt blbě, jediný označení že to co jede je oranžová linka jsem našel na přijíždějícím metru jen zepředu. Pak se dá ještě řídit podle jízdního řadu. Každá linka jede o víkendu jednou za půl hodinu.

Dojeli jsme na letiště, je opravdu velký, rozdělený na tři terminály, má to tak cirka 100 gates a včera nad Miami přistávalo jednu dobu každou minutu letadlo. Koukáme na Airbus A-380, opravdu velký letadlo a tím taky pojedeme domů, jsem na to zvĕdavej jelikož je to moje premiéra v tomhle letadle. Kupuji něco na letišti a oni mi ten nákup ani nechtěli dát, že prý až na gate. A fakt že jo, v tubusu k letadle stojí černoch a když mu dávám účtenku tak on mi dal můj nákup, tomu se říká umělá zaměstnanost. Američani jsou v tomto mistři a už jsme viděli hromady lidí který dělali jako že dělají ale vlastně nic kloudného nedělají. Sem zvědavej jak tohle velký tele se vůbec zvedne ze země s těma 500ti lidma. 

Airbus A380 - naše letadýlko pro nás právě přiletělo

Tak tele se v 16:30 opravdu zvedlo a to až překvapivě rychle, sem se teda divil. Vevnitř moc hezký letadlo, je taky asi necelý rok starý a je to vidět. Máme před sebou necelých 9 hodin plánovaného letu a 8179 km na letu LH463...

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat