úterý 4. prosince 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 17.11.2012 - Den 09 - Miami Hurricanes

Dneska jsme začali návštěvou těch proslulých Miami beach pláží, když od nich bydlíme asi 200 metrů. Jsou fakt moc hezké. Moře je tu trochu divočejší ale má krásnou zelenou barvu a na pozadí ta silueta s mrakodrapy to je prostě nádhera. Všude samozřejmě ty budky pro plavčíky, prostě akorát chybí Mich z pobřežní hlídky. 

Miami Beach

Pak jsme s paní recepční řešili lístky na americký fotbal který se dneska hraje v Miami Garden na Sun life stadium. Nastartovali jsme ticketmaster.com portál, ale bohužel pro kreditky které nepocházejí z USA není možno koupit lístek online a rovnou si ho vytisknout. Je nutné jít na přepážku Will call a to se nám nechtělo jelikož jsme nevěděli jak by to dopadlo, jestli je otevřená apod. Nakonec jsme okolo půl jedné prostě vyrazili na stadion. Jeli jsme jiným mostem do Miami a hle mýtné, takže tak jak jsme zvyklý tak jsme zapluli do pruhů pro předplacené, máme přece ten SunPass a ono nic, závora pořád dole, takže zpátečka a do pruhu kde se platí. Tam zase ale jenom čtvrťákama. No naštěstí asi nejsme jediný takže přiběhla paní, dostala od nás jednu dolarovku a pustila nás. Na stadionu nás za $30 pustili na parkoviště a pak jsme koupili lístky za $29 jeden a bylo vyřízeno.

To co se tady před utkáním děje je ale prostě něco pro nás neznámého. Američani prostě přijedou na parkoviště, za autem si roztahnou stan, začnou si grilovat a popíjet, no prostě si udělají takovou malou party. Pro nás opravdu něco nepředstavitelné. No u černošky jsme koupili lístky a šli dovnitř. Hraje Miami Hurricanes proti USF. Hurricanes je univerzitní team a USF předpokládám také. Ten stadion je fakt nádherný a jak jsem nakonec zjistil tak i velkokapacitní, až pro 75000 lidí. Proto jsme se pořád divili že parkoviště je narvaný tisícema aut ale stadion je poloprázdný. Každopádně američani si to užívají.

Sun Life stadium, poprask před utkáním

Americký fotbal je celkem zajímavá hra a vyplatí se jí vidět. V každém teamu je asi 50 hráčů, no prostě ti když nastupují tak je jich plnej stadion. Hra začala okolo třetí hodiny a skončila okolo půl sedmé. Američani se u toho hodně baví a o zarputilé fanoušky tu není nouze. Miami bylo celý zápas na koni a tak to skončilo celkem jednoznačně 40:9. Nejsou to sice profesionálové ale i tak prostě ta hra měla svoji nespornou kvalitu a to hlavně na straně Miami. A lidi si to tu užívají. K našemu překvapení ani po konci utkání ty lidi nikam nejedou, sednou si na to parkoviště k autu, nebo pod stan samozřejmě v barvách hurricanes a party pokračuje.

Když nám skončil fotbal, tak jsme se rozjeli na drobné nákupy do obchodního centra Aventura Mall, nejdřív jsme se zastavily v Best Buy pro čtečky Kindle. To obchodní centrum je fakt obrovský, některý lidi tu vozí na elektrickým malým jeepu. V tom baráku je asi pouze oblečení, takže stovky obchodů. Prostě v Americe, jak jsem se již několikrát přesvědčil se dělá všechno ve velkým a když ne ve velkým tak v gigantickým. Má to několik pater a všude jsou moc ochotný. No zašli jsme do Hollister a tam něco koupili. A pak už jsme raději vyrazili směr hotel. Zase jeden hodně náročnej den kterej končí až po desáté večerní po přejezdu na hotel.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat