středa 5. prosince 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 18.11.2012 - Den 10 - Miami Beach & South Beach

Tak dnešek pojímáme trochu odpočinkovĕji, jedem se podívat na South Beach a Ocean Drive, což je čtvrť pod Miami beach kde mají být ty nejlepší pláže. Mají tam ještě podél pláže tzv. board walk takže se tam dá chodit po krásný dřevěný podlaze a koukat na oceán. Hodně Američanů tam chodí běhat, to se v Čechách nevidí. Ocean drive je pak ulice kde je hromada restaurací a obchodů. Nejlepší je to tam prý ale v noci ale to my teda neplánujeme. 

Sklízení plodů

Pořádáme soutěž jak koupit poštovní známky v neděli. Nepovedlo se, pošty jsou zavřený a v obchodě kde jí měli za to chtěli moc peněz. Pak jsme ještě chvíli procházeli po Lincoln drive což je zase dlouhá ulice udělaná jako pěší zóna se spoustou obchodů. No nachodili jsme tak 7 km a pak jsme se jeli podívat na druhý břeh aby jsme se podívali na siluetu Miami. 

Miami

Prasknul jim tady asi vodovod jelikož ve spoustě ulic mají až 20 cm vody. Tak jsme udělali pár fotek a rozhodli se že už pojedeme vrátit auto na letiště. Musíme jej vrátit do sedmé večer ale říkáme si že to vrátíme a půjdeme se pak vykoupat do oceánu. Při přejezdu do Miami nás čekalo zase mýto tentokrát se platilo za počet osob neboli $1,5 za jednu nebo dvě osoby. Na letišti jsme byli za chvíli. Vrácení proběhlo nezvykle rychle. Ukazatele před letištěm nás přímo navedli do parkovacích domů půjčoven a pak i do správného patra a půjčovny. Tam se hošík zběžně kouknul na auto a vystavil nám papír s kterým že máme jít to čtvrtého patra. To byla obrovská hala kde měli jednotlivě půjčovny své kanceláře. Chlapík si od nás vzal papíry které jsme dostali při přebírání vozu a papír který nám dál ten hošík při vrácení vozů. Pak jen řekl že je to hotový, strčil nám do ruky jeden papír a bylo hotovo. 

Následovala bojovka jak se dostat do hotelu. Našel jsem Metrorail kterej Vás za $2 hodí do centra. O víkendu to jezdí každou půl hodinu tak jsme si tam samozřejmě pěknou chvíli počkali. 6 zastávek zvládnul asi za 15 minut, vystoupili jsme na Historical Overtown. Tam jsme někde potřebovali najít BUS 120 kterej jede přímo do Miami Beach k našemu hotelu na Collins Avenue. Chvíli to trvalo, jelikož zastávku co jsem měl najitou tak byla zavřená, byla tam v celém bloku nějaká akce. 

Po chvíli si vyřítil z křižovatky ostřeji černoch s 120 BUSem a ani nám neujel. Cesta nám z Miami Downtownu na Collins Avenue 85tou ulici trvala hodinu. Autobus fakt drsnější, zastávky tu označené nejsou a v autobuse je okolo oken natažený žlutý drát, za kterej se tahá když chcete zastavit. Jelikož běžně se nestaví, zastávky jsou tu totiž velice často... Hrozně tu fouká vítr skoro každej den takže dnešní koupání v atlantiku neklapne.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat