neděle 9. prosince 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 23.11.2012 - Den 15 - Miami

Tak a dneska se vstávalo v 6:30, pěkně zabalit, pak si zajít vyplatit kredit, co nám z těch $100 který jsme si uložili na kreditku, zbylo. Moc nam toho nevrátili jelikož se z toho automaticky strhlo $12 na osobu a den jako dýško pro obsluhující personál. Pak jsme skočili na malou snídani, po včerejší večeři u Adana jsme toho fakt moc sníst nemohli a pak dobalit věci. Někdy po osmé jsme vzali kufry a šli z lodi. Vyplnili si hezky celní deklaraci a během 5ti minut byli z terminálu pryč. Chtěli vidět jen pas a to bylo vše. 

Vzali jsme si taxíka a za $10 nás během chviličky hodil na hotel. Tentokrát to byl Hilton v Downtown Miami, dokonce nám už takhle po ránu dali i pokoj, takže v devět hodin už jsme byli ubytovaní a mohli vyrazit do výru velkoměsta. Samozřejmě jsme tu koukali na ty jejich mrakodrapy a šli po pobřeží směrem na jih. Popojížděli jsme Metromoverem, což je  takový malý metro bez řidiče, které tu jezdí v nejužším centru, k tomu je to zadarmo a jezdí celkem často. Pak jsme dokonce objevili BUS B, což je ten který nás umí dopravit na ostrov Key Biscayne, kde mají prý hezké parky. Šli jsme do toho vzdálenějšího neboli Bill Baggs Cape Florida, tam jsme za vstup vypálili $2. 

havěť v Key Biscaine

Mají tu krásné pláže a vzadu je hodně starý maják, měli jsme štěstí jelikož v jednu po obĕdĕ ho otevírá ranger a zezhora z výšky 95 stop je nádherný výhled na Miami siluetu. Po parku jim tu lítá různá zajímavá havěť a celkově to mají hezky udržovaný. 

pohled na Miami z majáku v Bill Baggs State Park

Pak jsme sjeli zpátky, pozřeli opět jedno hodně nezdravé jídlo v Burger King a vyrazili se podívat do Little Havana, což je čtvrť hned vedle centra přes Miami river. Moc nás to tu nenadchlo, člověk by se tu v noci i bál chodit, ty kubánci jsou tu fakt divný. Takže rychle pryč, každopádně opravdu zajímavé co se 2 km od šílených mrakodrapů tady zdržuje za lidi. Tak koupit pár dárků, skočit na Metromover a směr Omni station kde je náš hotel.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat