pátek 7. prosince 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 20.11.2012 - Den 12 - Bahamy

Dneska jsme okolo osmé ráno dorazili do první zastávky na Bahamách, do Freeportu. Dali jsme si pořádnou snídani a vyrazili ven. Tam jsme zjistili že to tu není tak jednoduché, všude taxíky a autobusy a lidi tam strkali ve velkým, fakt masovka. Ptal jsem se jak daleko je město Freeport a odpověď byla že 15 mil. Trochu jsme na to koukali a tak se ptám za kolik nás tam doveze taxík a odpověď byla $30 dolarů na osobu a to už mě úplně odzbrojilo. Mají to tu vymyšlený hezky. Odvezou sem tisíce lidí a ti nemají jinou šanci, buď zůstat na lodi a nebo tu platit tyhle pálky. 

Naše lodička Norwegian Sky

To nás naštvalo a tak jsme šli zpátky na loď a od deseti do tři odpoledne jsme jen leželi a opalovali se u bazénu, já u toho usnul takže jsem se spálil i na druhé straně (záda jsem si spálil při šnorchlování). Samozřejmě jsme tuhle nudu prokládali jídlem, a podle toho to také dopadlo. Jinak ty lodě tu byli tři takže pokud tu vybírali takovéhle prachy tak takovýmhle jedním přístavem celkem zachraňují bahamskou ekonomiku. Večer jsme se vypravili na večeři do Crossingu a poprosil jsem abychom mohli být obsluhováni Adanem. Jelikož bylo celkem plno tak jsme dostali pager a čekali na místo. V půl devátý jsme dostali místo a začalo to. Jako obvykle to začalo předkrmem, pak jsme měli steak a jako desert jsme chtěli zmrzlinu, ale Adan povídá něco o tom že bude překvapení. A ten jouda nám přinesl čtyři deserty a postavil to před nás, říkal jsem mu že umřeme přežráním ale on že si máme dovolenou užít. Nevím jak to dělá ale pak jsme si objednali capuccino a on po nás zase nechtěl kartu a my jsme to zase neplatili. Z Adana pak vypadli dost smutný věci že domů jezdí jednou za 8 měsíců na 2 měsíce a že před 15ti dny mu zemřela manželka. No pak jsme se nějak vyvalili z restaurace ale hodně stĕžka, koupili něco v gift shopu a šli se trochu projít na ovál. 

 Casino na lodi Norwegian Sky

Ušli jsme něco přes míly ale vůbec to nepomohlo. Tak jsme šli na živou hudbu k James Cookovi kde hrál pan Paul na klavír a dost mu to šlo, a celej den letošení a jídla jsme završil cuba libre. No jsem jak váleček...

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat