pátek 30. listopadu 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 12.11.2012 - Den 04 - Cape Canaveral - Kennedy Space center

Dneska jsme opět zjistili že snídaně v amerických hotelech je všude na tom podobně. Žádný zázrak to prostě není a nezávisí kde bydlíte. No ale nějak se prostě najíst dá ale gurmánský zážitek to není. Před devátou jsme vyrazili do Kennedy Space Center na Cape Canaveral. Je to 36 km od našeho hotelu La Quinta Inn Coca Beach, takže za necelou půl hodinku tam jsme. Lístek stojí $50 a je platný i na prohlídku Astronauts Hall of fame kam plánujeme návštěvu na zítra. 

Nejdřív jsme šli na simulaci letu raketoplánu do vesmíru, prý že to bude hodně reálný ale nám to teda moc reálné nepřišlo. Házelo to s náma no ale realita to moc nebyla. Pak jsme sedli autobusu a jeli na projížďku po kennedyho vesmírem středisku. Viděli jsme ale jen obrovskou budovu kde sestavují ke startu raketoplány a pak vozítko a dráhy po kterých vezou raketoplán na rampu. Pak jsme pokračovali dál do budovy kde mají jednu celou raketu. Je moc zajímavý to vidět, když porovnáte jam malý modul mají kosmonauti s tím jak velká obluda letí do vesmíru. 

Kennedy Space Center – Assembly building – zde kompletují rakety

Bylo u toho i nějaký kino. Bohužel jinam nás ale nedovezli což nás trochu zklamalo. Odpalovací rampu jsme viděli jen z velké dálky. Mimochodem hned u této budovy jsou tribuny odkud lidi sledují starty raketoplánu. Pak jsme se vrátili zpátky do visitor centra a šli jsme na dva 3D filmy a to o mezinárodní vesmírné stanici a o hubley teleskopu. Pak jsem šel na přednášku o tom co se plánuje ve vesmírem výzkumu a pak přišel jeden bývalej kosmonaut Sam Durrance a vyprávěl o tom jaké to vlastně je. On to byl vlastně vědec kterého dvakrát svezli do vesmíru v raketoplánu jelikož tam dělal nějaký výzkum a vezli tam teleskopy. 

 Kennedy Space Center - a v tomto se lítalo na zem...

Pak jsme prošli pár budov a koukali po Rocket Garden. Nechal jsem si od Sama podepsat pohled a nějak po páté hodině se rozloučili s Kennedy space center. Skočili jsme se večer podívat na Atlantik. Můžu říci že takový vlny jsem fakt v životě neviděl. Večer jsme uzavřeli plácáním v hotelovém bazénu a popíjením vína.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat