čtvrtek 29. listopadu 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 11.11.2012 - Den 03 - Orlando - Universal Studios

Dneska razíme do Universal studios Orlando, prý největší park svého zaměření na světě. Tak jsme se s hotelem rozloučili snídaní a vyrazili směr zábavní park. Už příjezd naznačoval že to nebude žádná malá věc. Navigace nás dovedla na zaměstnanecké parkoviště a to mělo stovky míst. Nakonec jsme dorazili správně, příjezdová cesta měla několik pruhů. Pro dva tematické parky které tu studio Universal má, jsou tady postaveny obrovské parkovací domy jaký jsem nikdy neviděl. Mají pět pater a odhadem na patro se vejde tak tisíc aut. Takových parkovacích domů je tu několik. No lístek stojí $94 takže snad to bude stát za to. 

Jdeme do parku Universal studio, je to prakticky postavené městečko s ulicema, obchodama a jednotlivými atrakcemi. Nakonec jsem jich absolvoval deset. Např. v jedné budově nastoupíte do metra a to simuluje zemětřesení v San Franciscu. Metro s náma přijelo do stanice, tam se všechno začalo kejvat, padat na nás, pak tam začaly proudit hektolitry vody. No celkem sranda. 

 Orlando, Universal Studios – v zajetí Simpsonových :-)

A nebo Simpsonovi, zavřeli nás do takového vozíku, před vozíkem pouštěli video a vozíkem různé pohybovali že to vypadalo jako na horský dráze. Místy fakt hustý když jsme třeba padali rovnou dolů. Šli jsme taky na Man in black, jezdíte v takových vozíkách a střílíte po mimozemštanech laserovou pistolí. Počítá Vám to, vozík s Vámi lomcuje a mimozemšťani různé vylejzaj. Pak tu bylo pár 3D a 4D kin, třeba Shrek nebo Terminator 2. 

 Orlando, Universal Studios – prostě město ve městě

No prostě občas to fakt stojí za to. No a když jsme se dostatečnĕ vyblbli což trvalo od deseti hodin do půl sedmý, tak jsme se vydali k autu a tradá na Cape Canaveral kam jsme dojeli do hotelu okolo půl deváté. Hotel je v pohodě, je tu taky bazén tak snad zítra se trochu vykoupeme.


Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat