čtvrtek 4. prosince 2014

Deník - Nepál - Tibet 2014 - 29.10.2014 - Den 26 - Přílet do ČR

Vše se zavazadly se nakonec povedlo, Indům to sice trvá dlouho, ale nakonec se povede - trvalo jim to 4 hodiny. Takže konečně můžeme z tranzitu jít na letiště, pokoukat obchody, dát si něco dobrého v cukrárně a pak se dostat až ke gate. V 4:10 letíme Boeingem 777-200 do Dubaje, let EK-513. Celkem příjemný, 4 hodinový let, hezké letušky. Servis Emirates velmi velmi dobrý, jen Korean Air, si myslím, je ještě o něco lepší.

Do Dubaje příletáme místního času v 6:45, ale s podivem nenajíždíme do tubusu, ale pěkně se projedeme po letišti autobusem. Pak už si jen pár hodin počkáme a opět s Emirates odlétáme do Prahy, let EK-139, kam přílétáme někdy okolo půl jedné odpoledne místního času.

 a jsme doma…

Pár slov závěrem
Tak tento výlet se opravdu hodně povedl, i když některé části byly dosti náročné, a to především 6ti denní trek v Langtangu v Nepálu a pak také výšlap do Everest base camp. Ale opravdu úžasné zážitky – nezapomenutelná oslava mých narozenin v Káthmándú, treky v Nepálu a především v Tibetu v nedotčené krajině, výstup k Mt. Everestu, návštěva klášterů v Tibetu a to především Tsurphu, úžasný průvodce Lobsang a také nepálský průvodce Asal atd. atd.

Prakticky každý den byl nějaký zážitek a i stanování v -15°C Vám přinese něco pozitivního a rád na to vzpomínám, také si začnete více vážit toho, co tu v Čechách máme. Také např. z nakupování a všudy přítomného smlouvání si může člověk vybudovat velkou zábavu.
A nakonec!!! Naleznete nové přátele ! a po měsíci stráveném někdy v hodně drsných podmínkách poznáte jejich opravdovou povahu.


pár suvenýrů…

Fotogalerie

60 NEJ Foto

Mapa



a to je vše, přátelé..

… podporujte Tibet !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat