čtvrtek 4. prosince 2014

Deník - Nepál - Tibet 2014 - 28.10.2014 - Den 25 - Odlet do ČR

Odjíždíme po osmé hodině ráno na letiště. Nám, co jsme do ranních hodin popíjeli, to trvá trochu déle, ale nakonec se povedlo. Cesta na letiště trvá asi hodinu, dříve to bylo mnohem déle, ale Číňani tu provrtali pár hor a tak se cesta stala mnohem kratší, jelikož se žádné hory už neobjíždí. Odbavení v pohodě, jen asi 10x musíte různým lidem ukázat pas. V 11:55 odlétáme směr Káthmándú, let CA-407, Air China, Airbus A-319. Let trvá asi hodinu a čtvrt a ten výhled na pohoří Himaláje je naprosto úchvatný.
let Lhasa – Káthmándú a pohled na pohoří Himaláje

V Káthmándú přeřizujeme čas o dvě a čtvrt hodiny napřed. Jelikož máme dost času, půjdeme ještě do města. Ať tak nebo tak, zavazadla byla odbavená jen do Káthmándú. Za 5 dolarů si vyřizujeme jednodenní transitní vízum. Na letišti jsou na tuto žádost o vízum automaty, kam se dá pouze pas, a pak se na kameru usmějete, vyjede žádost, jdete zaplatit 5 USD a na další přepážce dostanete vízum do pasu. Pak jsme vyzvedli zavazadla a za 1000 rupií najali 2 auta do Káthmándú. V Tamelu jsme za 30 minut okolo půl jedné. Zavazadla jsme si hodili do naší nepálské cestovky a pak jdeme na steak do restaurace Bamboo. Steak za 450 rupií je luxusní.
Pak se jde nakupovat, mé smlouvací schopnosti jsou na vrcholu. V prodejně čajů, kde kupuji čaje a vykuřovací tyčinky mně dokonce prodavač řekl, že mi to tedy za mojí cenu prodá, ale jen z důvodu našeho přátelství, ale ať už po něm nikdy nic nechci. Beru to s rezervou, ale je fakt, že smlouvání může být super zábava, a také byla.
Ve čtyři odpoledne jedeme zpět na letiště, procedura v pohodě. Letíme se Spice Jet, Boeing 737-800 v 18:50 do Dillí, let SG-46. Jsme tu v 20:30 a jdeme na tranzit desk, kde zas na nás čeká procedura se zavazadly, která jsou odbavená jen do Dillí, jelikož Spice Jet to dále odbavit neumí. Přišla paní ze Spice Jetu, opsala si pasy a čísla našich odbavených zavazadel a pak odejde, i s našimi pasy.
Rozloučili jsme se s průvodkyní a pár hodin čekáme, až dostaneme nová čísla našich zavazadel – až je Spice jet najde, přetaguje a předá Emirates, teprve poté dostaneme také nové palubní vstupenky na další cestu a pasy.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat