středa 30. března 2016

Deník - Kuba na kolech 2016 - 30.03.2016 - Den 05 - Cesta do Santa Clary

Těžké ráno opilcovo. Včera toho rumu bylo fakt moc. S Manuelem, což je náš kubánský průvodce, jsem to včera u ohně pil jako vodu a ani si moc nepamatuju, jak jsem se dostal do spacáku. Ale ostrůvek je to opravdu nadhernej to se musí nechat. Navíc tu u pláže spíme sami a ještě nás tu hlídá hlídač a policajt. Všichni Kubánci jsou moc přátelští, všude tu vládne pohodová atmosféra, i když se mezi sebou neznají, pořád si spolu povídají jak největší kámoši.

Čas je tu gumový, očekávat že se něco stane včas je bláhové. Třeba snídaně na pláži dorazila místo v půl deváté až někdy před jedenáctou. A po poledni také konečně dorazila dodávka, kterou vyměníme na zbytek pobytu za vůz Brunovo a toho druhého pilota, kterého si jménem nepamatuji. Kubánci opět nechvátali, takže vyrážíme až okolo druhé hodiny odpoledne do Santa Clary. Čeká nás okolo 520 km.

Cestou se taky zastavujeme u řidiče před domem, čepuje do auta asi někde na černo získané palivo. Prostě každý se živí, jak může.

Opět si ověřuji, že na Kubě se dá najíst i levně, pokud není člověk náročný a najde si místňáckou tzv. cafeterii s jídlem, třeba docela velký sandvich za 20 pesos cubanos, hned hezky u silnice. Ale to víte, žádnou velkou gastronomii od toho nečekejte.

V Santa Claře jsme okolo půl druhé ranní a po nějakém hledání kde vlastně bydlíme, jsme rozváženi do jednotlivých casas. Máme moc příjemné ubytování u moc příjemné paní. Těch asi 11 hodin cesty bylo ale opravdu neplánovaných a dost dlouhých.

Ubytování: Santa Clara, Sra. Ana Lopez Mesa
Vzdálenost: 520 km autem

Žádné komentáře:

Okomentovat