pondělí 30. dubna 2012

Deník - USA 2012 - 13.4.2012 - Den 02 - San Francisco


Dneska začal den v 6:30 kdy popeláři začali bláznit a jezdit po městě a byli dost slyšet. Snídaně v 8:15 velké zklamání, pouze v hale hotelu, nějaká kafe a ze supermarketu nějaký koláčky zabalený v igelitu. Tak záložní varianta je supermarket, pokud se tomu tak dá říkat, Wallgreens tu má tak trochu asi monopol a spíše je to drogerie. Zkouším ty jejich bagely, takový sladký rohlíky, no na zahnání hladu asi OK ale jinak no prostě rohlík...

Jdeme do Cable Car muzea, což je kromě muzea také depo cable car tramvají, dílna a také strojovna, kde jsou motory, které pohání ta lana, která jsou pod kolejemi rozvedené po městě.

 Cable Car muzeum – strojovna a motory které stále pohání lana natažená po městě


Jdeme znovu na Telegraph hill, kde je Coit Tower, jelikož dnes je celkem hezky a pár hezkých fotek jsme tu pořídili. Pak už jdeme do oblasti většiny atrakcí  do přístavu, konkrétně na Pier 39 – Wisherman Wharf. Povalují se zde lachtani a kdákají jak blázni.

 Lachtani na Wisherman Wharf, San Francisco

Pak kupujeme dvojvstupenku do Aquarium of the Bay a projížďku lodí Bay Cruise, $ 25. V akvárku mají hezký medúzy a v dolním patře i žraloky, které takhle naživo vidím poprvé. Loď nás veze okolo přístavu až k známému Golden Gate bridge, v minulosti nejvétšího visutého mostu na světě.

San Francisco – pohled z plavby ke Golden Gate bridge

Po příjezdu nás ovládl hlad, tak jdeme do Johny Rockets, podnik má super atmosféru a přímo se můžete dívat, jak Vám ten Váš kousek masa dělají na plotně.

Pak razíme na Pier 45, kde kotví ponorka USS Pampanito. Naproti je muzeum hracích automatů, všechny v chodu, tak tam necháme pár těch čtvrťáků ale moc mi to teda nešlo. Končíme procházkou na Ghirardelli square, což je na konci přístavu a pak celým přístavem k Pier 1-3, kde civíme na Bay Bridge, dvoupatrový most do Oaklandu. Ferry Building nás moc nepotěšila, budova, přes kterou byli přijímáni přistěhovalci do USA prošla dost razantní rekonstrukcí a je z toho takové drobnější nákupní centrum. Už se stmívá, jdeme centrem města po celkem rušné ulici – Market street, přes Powell station a teďka poprvé vidím jak tu umějí dělat černoši bordel, člověk se tu necítí úplně bezpečně.

Fotogalerie

https://picasaweb.google.com/2012_04_12-24_USA_SanFrancisco_LasVegas_NewYork

Žádné komentáře:

Okomentovat