neděle 31. července 2011

Deník - Mongolsko 2011 - 6.7.2011 - DEN 02 – Soul

Doprava


Korean Air – Let KE 936, Praha -> Soul, Boeing 777-200, 5770 km
Soul City Bus 6015, 80 km

Jak věci šli

Po 10-ti hodinách letu jsme těsně před přistáním, let ulítl ani nevím jak (odlet byl 5.7.2011 19:25 CET). Korejského času bychom měli přistávat okolo 12:25 KST (časový posun +7 hodin). Jsme moc zvědavý jak dlouho si užijeme Soul. Na letišti to vypadá jako kdybychom přijeli testovat znalosti angličtiny, najít někoho kdo alespoň trochu umí je opravdu téměř nemožné. Neumí to jak na imigračním, tak ani na stánku Korean Air. V KFC dopadneme stejně, klučina na nás kouká když se ptáme jestli můžeme platit v US Dollars. Tak raději měníme doláče na wony. Na exchange nastal další problém s angličtinou, jelikož jsem podával paní 100 EUR bankovku a říkám že chci vyměnit 20 EUR na Wony. Párkrát jsme si vyměnili nějaké věty a posunky, a pak ji podepisuji krví že za 20 EUR chci opravdu 29640 wonů. Pak jsme se konečně najedli, raději jsme zašli do McDonalds.

            Na Letišti v Soulu to žije, koukáme na nějaké vystoupení raperské skupiny čico a celkem jim to šlo. Pak naběhli celkem hezké holčiny, lze shlédnout ve fotogalerii.
 Letiště Soul

Pak se jde zeptat na Korean Air na ten let do Ulánbátaru, ale dneska jako že cancelled všechno do ULB. Tak se přípomínáme s hotelem a vyšlo to. Ještě nás k něj dovezli, máme to 5 minut od letiště shuttle busem. Má to pět hvězdiček a sprcha se celkem hodí. Pro zvědavce se hotel jmenuje HYATT REGENCY INCHEON. Na recepci celkem uspějeme s angličtinou a tak se ptáme, kam zajet v Soulu, jelikož to co jsem měl připravené, tak to se nám zdálo již moc daleko abychom to dneska stihli. Cpou nám do hlavy něco o nákupním centru Myeong-dong, i když jim říkáme že spiše chceme vidět památky. Asi tam žádné nemají, jelikož stále opakují to samé. Tak jsme to vzdali, sedli na shuttle bus a jeli na letiště a za 10 000 wonů kupujeme lístek na BUS 6015. Z Incheon letiště, které je na ostrově, jedeme do Soulu asi hodinu po Airport highway a jsme v samém srdci Soulu – Downtown Soul jak tomu tady říkají.

            Vylezl jsem z toho klimatizovaného busu a dostal facku z jedné i z druhé strany. Šílený horko, smog, smrad, až takovýhle jsem to opravdu nečekal. Všude samej mrakodrap, občas nějaký stánek, něco jako u nás vietnamci, přeci jen to sem mají celkem blízko J. Mají to tady ale nastrkaný do takových jakoby čínských uliček. 2 hoďky nám stačili a jedem zpátky na hotel, ta večeře byla super, sponzoruje Korean Air…
Downtown Soul

V noci se jdu kousek projít a říkám si, tak v Soulu bych opravdu žít nechtěl. Ale jinak korejci, strašně milý, laskavý, snaží se pomoci, ale když já tu jejich korejštinu neumíííííím! Vždy když nás v hotelu nebo řidič shuttle busu zdraví, hluboce se ukloní a pak něco zamumlá. Tak se to také učíme, budeme mít na to ještě minimálně jeden den, takže to už to budeme umět jak po másle. Zítra bychom chtěli konečně navštívit ty chrámy a paláce, které jsem plánoval. Jedná se o Changdeokgung palace a Gyengbokgung palace, sídla králů. Jistě to bude zábava, jelikož řidič neumí ani slovo anglicky a téměř vše je tady ve znakové řeči, takže hlavně žádné větší akce J.

            Jdu raději spát, zítra nás čeká výlet do Soulu, 2 jídla v hotelu a průběžné pruzení u Korean Air co jako bude, případný let do Ulánbátaru a ubytování.

Mapa a denní cesta

Pro tento den není mapa dostupná.

Ubytování

HYATT REGENCY INCHEON, hotel

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat