pondělí 3. prosince 2012

Deník - USA-Florida, Bahamy 2012 - 16.11.2012 - Den 08 - Everglades National Park

Tak dneska vyrážíme zpět po 42 mostech z tohoto krásného místa do té velké civilizace. Po 260 km jsme dorazili do městečka Homestead kde jsme to zahli do Everglades National park. Moc hezké místo ale hlavně obrovské. Po parku je několik návštěvnických center mezi kterými jsou natažené krásné asfaltové cesty které u nás občas nejsou ani na jedničkách. 

Dostali jsme se jen do prvního návštěvnického centra a pak jezdili chvíli po parku a obcházeli různé vyhlídkové trasy které tu mají pro návštěvníky připravené. Dorazili jsme sem někdy před dvanáctou a odjížděli okolo půl páté. Viděli jsme i pár krokodýlů. Mají to moc hezky udělané, v návštěvnickém centru vyfasujete mapu, pak zaplatíte na bránĕ $10 za vstup a jezdíte si kde a jak chcete. Ke každý trase si dojedete autem, všude mají parkoviště a udržované toalety apod.. Všude si přečtete co na trase uvidíte a jak je dlouhá a jde se na procházku. Trasy jsou tak do 1km. 


Everglades National Park

Ta krajina je moc hezká a každá trasa vede jiným typem, někde je to les, někde to jde nad vodou a někde zase něčím co bych srovnal s tundrou, určitě by se vyplatilo se podívat ještě jinam v parku ale na další návštěvnické centrum je to parkem asi 60 mil. Za to Vás tam ale nechají třeba projet po parku na kánoi a nebo Vás povozí na vznášedle.

Everglades National Park, krokodýl u chodníku, ale byl klidnej:-)

Pak jsme jeli tankovat benzín, to byla zase akce. Automat totiž nebere kreditky vydané u nás, chce to zip kód a když zadáte ten českej tak Vám to řekne ať si dojdete k obsluze. Každopádně tak už jsme dopadli poprvé, tentokrát jsme tam ale přišli a říkáme že chceme načepovat gasoline 87 za $10. Koukala na nás jak na blázny, pak se začala smát, pak se začali smát obě pokladní, pak se 3x zeptala jestli určitě nechceme plnou nádrž a nakonec si teda vzala kreditu a z ní strhla za 10 dolarů. Ono jim nechceme toho benzínu moc nechat když za 2 dny to auto vracíme do půjčovny. No nic stojan nám pak vydal přesně benzín za 10 dolarů, pak se zastavil a my jsme pokračovali v naší cestě. 

Do Miami beach to máme okolo 90 km a jedeme tam samozřejmě přes Miami. Netušil jsme jak je to velké město, ale když jste na dálnici kde je v každém směru 5 pruhů tak nám bylo jasný že tohle bude o něco větší než např. Orlando. Pak se vynořili v povzdálí ty mrakodrapy a my jen koukali. Jelikož bylo okolo šesté hodiny tak jsme si Miami projeli ve večerní špičce a užili si trochu toho traffic jamu. 

Ale nic strašného, projeli jsme most a předpokládali že Miami beach bude absolutně klidné místo. No tady už bylo v každém směru pouze po třech pruzích ale i tak, čekal jsem to mnohem klidnější. Následovalo ubytování v Beach place hotel a pak jsme vyrazili na večeři. Po nějakém tom hledání jsme asi kilometr a půl od hotelu zapadli do Flanigan a neudělali jsme chybu. Sice jsme se přejedli ale to plněné kuře bylo prostě mňam a rozhodně zdravější než např. ten hamburger v Key West. No hotel nemá vyhřívaný bazén, takže má docela studenou vodu takže se jde spát. Musíme uznat že zatím nejlepší hotel jaký jsme v americe měli, byl La Quinta na Cape Canaveral.

Fotogalerie

Žádné komentáře:

Okomentovat