pátek 15. dubna 2016

Deník - Kuba na kolech 2016 - 15.04.2016 - Den 21 - Varadero

No tak co říci k Varaderu. Je to 19 km dlouhý a asi 400m úzký výběžek na kterém je spousta státem vlastněných resortů a státu z toho plynou nemalé peníze.

Co říci o hotelu? Je to sice čtyřhvězdičkový hotel ale v Evropě bych ho ocenil tak na dvě hvězdičky. Je to obrovský resort, tak minimálně pro tisíc lidí bych řekl. Pokoje moc hezké nejsou. Je to všechno dosti vybydlené, něco je rezavé, no prostě nic moc. Máme sice all inclusive, je tu sice asi šest barů a my se tak těšili na mojito, ale každý bar je otevřen jen v určitou dobu a např. mojito neměli prakticky nikde. Buďto řekli ze mátu nemají nebo jim už došla a že máme jít tam a tam... Navíc všechno včetně kafe i drinků nalévají do plastových ani ne dvoudeckových kelímků. V resortu jsou bazény, ale k nim jsme se nějak neměli čas dostat. Buďto jsme popíjeli nebo to prokecali. Ono co tady taky dělat že.


hotel Brisas del Caribe

Musím ale říct že pláž ve Varaderu, je opravdu hezká to zase jo.


pláž ve Varaderu

Ale kdo tu očekává nějaký komfort či přepych v hotelu tak podle mě bude zklamán. Alespoň pokud to srovnávám s Evropou. To že mi lezou nějací brouci v pokoji, mravenci a podobná havěť, to asi v čtyřhvězdičkovém hotelu normální není. Je to ale státní hotel takže to podle toho asi vypadá. Jídla tam bylo taky dost, ale některé dobré moc nebylo. Stejně tak drinky, když už jsme sehnali mojito, tak prostě bylo úplně jiné nežli v barech po Kubě, tam ale za ně zaplatíte tak 3 CUC. O piňakoládě nebo Cuba Libre ani nemluvě. Navíc v těch prťavých umělých kelímcích.


hotel Brisas del Caribe

Jednou větou, je to prostě taková továrna na rekreaci a kvalita určitě neodpovídá ani počtu hvězdiček ani proslulosti místa Varadero. Jelikož tu všechny hotely jsou státní, předpokládám, že v ostatních hotelích to bude podobné. Možná kromě úplně nových, staví se tu totiž další a další resorty.

Ubytování: Varadero, hotel Brisas del Caribe

Žádné komentáře:

Okomentovat